Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Subota 31.03.2012.
12:22
Ekipa "Vesti" A
Zakonom o izboru narodnih poslanika u Srbiji propisano je da najmanje stotinu birača mora biti prijavljeno i registrovano da bi bilo otvoreno neko biračko mesto. Iako takva odluka važi i za otadžbinu i za dijasporu, to ne ide naruku našim građanima u inostranstvu, smatraju sagovornici "Vesti" u nemačkoj pokrajini Bavarska. Oni ističu da je to još jedan pokazatelj maćehinskog odnosa matice prema dijaspori, ali i strah sadašnje vlasti od glasova dijaspore.
Subota 31.03.2012.12:38
Zašto bi meni neko ko ne živi ovde određivao kako ću da živim? Vratite se u Srbiju. Potrebni ste otadžbini.
Subota 31.03.2012.13:02
Zato sto iako zivim u inostranstvu imam prava da glasam, a kao drugo da nema nas iz dijaspore ko bi izdrzavao nase porodice, rodjake i prijatelje a i nismo na teretu drzave jer netrazimo pomoc drzave, decije dodatke i slicno, zato boris uvek razmisli dobro pre nego sto nesto kazes...svako dobro sa nadom u bolje sutra.
Subota 31.03.2012.17:56
Jeste jadna mi porodica, rodjaci i prijatelji koji su ceo zivot radili i koji danas od jadne penzije ne mogu da prezive ceo mesec i jadni su oni koji ne mogu da nadju posten posao, a ja im ne pomazem zato sto oni traze vec zato sto imam mogucnosti da im pomognem jer sam naucen da pomazem bliznjem svom !! Da je po tebi pola Srbije je bolje da i ne zive !!!
Subota 31.03.2012.13:52
Odlicno pitanje. Samo ja bih te savetovao da ovu tvoju nebulozu napises na transparent i odes pred americku ambasadu i sacekas odgovor.
Subota 31.03.2012.13:49
Dijaspora kao najvazniji i najprofitabilnija izvozna grana predstavlja opasnost za izdajnicku vlast jer su svi ti ljudi patrioti i vezani za svoju maticu sto uveliko novcano i dokazuju. A sa druge strane, rezimska propaganda ima malo uticaja na njih, jer stvari sagledavaju sa strane i objektivnije. Zato vlast zeli da se obezbedi i onemoguci "protivnike". A sta drugo i ocekivati od njih, kada su se odrekli dela teritorije i gradjanstvu oduzeli elementarno ljudsko pravo glasa a predstavljaju se kao "demokrati" ?!
Subota 31.03.2012.15:40
Da je Vladi Srbije u interesu da Dijaspora glasa na izborima vec bi odavno reorganizirala zakone i stvorila olaksavajuca sredstva birackog tela u inostranstvu. Nepobitna je cinjenica da dijasporci neizmanipulisano sagledavaju politicke cinjenice u Srbiji a samim tim predstavljaju problem i nesagledivost u kalkulaciji davanja glasova. Ovo bi moglo i da otvori oci onima koji su bili spremni da stvore uslove i investiranje u Srbiji. Kako god da se obrne, gubitak ostaje u Srbiji, ko god dosao na Vlast a vec sutra ce se traziti mogucnosti za pomoc matici u poslovanju sa inostranstvom.
Petak 06.04.2012.09:42
Kao prvo ustavno pravo je svakog drzavljanina da glasa pa gde se on nalazio.Nacin na koji trebaju diasporci da glasaju odredila je vlast.Ovoj vlasti to neodgovara.Zasto? Zato sto smo mi dijasporci mnogo vise obavestajniji nego u Srbiji jer su dole uskraceni za informacije na osnovu zakona koji je donela ova vlast.Takodje ova vlast uskracuje sve veoma bitne informacije ( npr. ovaj buldog Stefanovic nece da kaze sta je pregovarao sto utice direktno na sudbine hiljade Srba itd....itd....).Drugo zivimo u tim demokratijama gde se nabi nikada moglo desiti to sto radi vlast nad sopstvenim narodom ,jer necemo glasati nikada vise za takve politicare.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)